Skickar du ofta tackkort? När skickade du ett skrivet kort senast? Att skicka ett eget genomtänkt tackkort är nästan alltid bättre än tackkort i massproduktion oavsett vad man tackar för. Känslan man får av ett handskrivet brev är fantastisk. Men om du känner att du inte kan skriva något, hur gör man då?

Det är lätt att glömma känslan man får när man får ett vackert tackkort av någon man älskar. Det är så lätt att nöja sig med ett sms, vinka på sociala medier eller att skicka ett e-mail. Men visst är det värt något när man får ett handskrivet kort på posten eller i handen. Man tycker verkligen att det är något extra, man får ett fysiskt bevis på ens vänskap.

Hur skriver man bra tackkort?

  • Handskrivna kort är jätteuppskattade.
  • Var personlig och namnge personen som får brevet.
  • Var ödmjuk, tacka för vänskapen.

Hela ens inre blir glad av ett tackkort, speciellt om man ger det utan förvarning och av anledningen att man tycker om den som får den. Att till exempel skriva ett meddelande på internet är förstås också trevligt, men att få ett handskrivet kort gör ändå en stor skillnad. Man vet som mottagare att någon har gjort en extra ansträngning för min skull och det känns verkligen bra i hjärtat. När man skriver kort, så använd mottagarens namn för att ge det en extra personlig känsla. När man riktar sig på det sättet så vet mottagaren att du gjort ansträngningen för hennes eller hans skull, att det inte är ett massutskick av brev till alla dina vänner. Om du dessutom berättar om varför du uppskattar olika egenskaper som mottagaren har, så blir brevet garanterat ännu mer uppskattat.

Tänk på:

Var ödmjuk, höj upp mottagaren och inte dig själv, ha mottagarens goda sidor i tankarna när du skrivet brevet. I fall du tackar för en mottagen present så gör det tydligt hur du avser att använda den och tacka tydligt och skriv hur mycket du uppskattar presenten som du har fått. Vid en gåva i form av pengar, så skriv inte summan, tacka istället för den generösa presenten. Kom ihåg, klaga aldrig på presenter som till exempel gått sönder snabbt eller inte passar, var tacksam när du skriver tackkort.