En ny Apple-produkt omgärdas nästan alltid av spekulationer och ryktesspridning. iPhone 6, som kommer att släppas förr eller senare, är definitivt inget undantag. Vi är framför allt spända på hur kameran kommer att se ut och fungera.

Enligt de läckta bilder, vars autencitet man alltid kan ifrågasätta, som spridits på tech-sajter och i sociala medier kommer den kommande iPhone 6 att vara större, tunnare och ha runda hörn: inte helt olikt Samsungs Galaxy-modeller, faktiskt. Det får i alla fall oss att undra om bilderna är äkta. Att hamna i ännu en strid med Samsung verkar inte så smart, om ni frågar oss.

Vad som däremot ryktas, och som låter rimligt, är att den nya telefonen kommer att lanseras i två storlekar, där den största inte kommer att vara särskilt mycket mindre än en iPad mini. Efterfrågan på stora skärmar även på telefoner har ökat de senaste åren, och en större skärm gör naturligtvis mer avancerad bildbehandling lättare. Däremot gör det nog knappast någon skillnad för Instagram-användare.

Den nya kameran

Det som vi tycker är allra mest spännande med den nya iPhone, vars lanseringsdatum ännu inte är bestämt, är kameran. Inga detaljer om den har läckt ännu, men en sak vet vi: Ari Partinen kommer troligen att vara inblandad. Han har åtminstone skrivit på ett anställningskontrakt, och kommer att börja arbeta för Apple.

Man kan säga mycket om Nokias utveckling de senaste åren, men en sak gjorde de riktigt bra. Det var kamerorna, som i stor utsträckning var Partinens förtjänst. Han var ansvarig för kamerans funktionalitet i den senaste Lumia, och deltog också i arbetet med att ta fram PureView-tekniken.

Om Partinen anländer för sent till Cupertino, och inte deltar i utvecklandet av kameran på iPhone 6, då väntar vi nog tills sjuan kommer istället. En Apple-produkt med Partinen-kamera kan bli något riktigt stort.