Du behöver inte vara proffsfotograf för att sätta upp dina egna bilder i hemmet som en del av inredningen. Förutom de klassiska hemmafotona, som familj-, fester- och semesterkort kan du också ta konstnärliga och spännande bilder som sedan förstoras till affischer, ramas in i passepartouts eller trycks på segelduk. Allt du behöver är en mobiltelefon och ett gott öga.

Få saker gör ett hem så personligt som egna hantverk och bilder. Du kan virka, sy och snickra och med fina foton sätter du precis den stämning du vill ha. Med rabattkod för Smartphoto blir det dessutom ett mycket ekonomiskt inredningsalternativ, och du kan låta trycka upp fler bilder i olika format.

Lyckas med inredningsfotona

Den främsta skillnaden mellan de foton som du ska ta i inredningssyfte och dina vanliga klick är att du här ska tänka mer estetiskt och med specifika teman i sinnet. Är du gröngöling kan det vara inspirerande att titta på berömda fotografers verk och se hur deras stilar skiljer sig åt.

Du kan fokusera på en viss färg eller svartvitt, olika former som skulle passa särskilt bra där bilden ska sitta eller motiv som har med rummet att göra. Till köket kan det vara kul med bilder på mat men här finns det vissa tekniker som gör att den ser frestande ut och inte som en sörja på en överfylld tallrik. Några bra tips är att ha ett ordentligt ljus och snygg dekoration i bakgrunden.

Detaljer är också perfekta för väggarna. Det finns hur många som helst runtomkring dig och genom att zooma in på en detalj får du både konstnärliga och snygga bilder. Till och med ett kugghjul i nära fokus kan bli ett perfekt motiv om du tar det i svartvitt och ramar in in en stor passepartout.

Slutligen är porträtt alltid trevliga, gärna på människor du tycker om eller som har intressanta utseenden. Det handlar inte alltid om att bli bra på bild utan det kan bli mer spännande om du fångar olika uttryck eller enbart fotar profiler eller ögon.