Bilder är makt. En bra bild säger mer än tusen ord och det är också därför vi på bloggen är så fascinerade av detta medium, detta sätt att säga saker på. Idag skriver vi om hur man blir bra på bild och varför det ibland gör sig väldigt väl att skicka ett fint tackkort till nära och kära med en bild.

retrokvinna med kameraEn person som tydligen gör sig så bra på bild att till och med den amerikanska sajten Buzzfeed har uppmärksammat detta är vår egen, folkkäre Måns Zelmerlöv. Ja Måns behag är väldigt populärt att fästa blicken på, särskilt nu när han även vann schlagerkavalkaden med buller och bång. Om detta kan vi läsa om i Aftonbladet.

Om en annan som fastnat på bild kan vi läsa om i Metro, hon bad sedan 21 experter i Photoshop att göra henne vacker. Det som en pik till omvärldsideal och skönhetshysterin som verkligen råder – det inte minst i modebranschen. Vissa redaktörer har gjort henne smalare medan andra har fokuserat på andra saker. Ett ganska intressant resultat allt som allt.

När en rolig tilldragelse firats kan det vara roligt att skicka en bild till de som varit med och uppvaktat personen eller personerna, till exempel ett tackkort för dop, bröllop eller en studentmottagning. Då kan en vacker bild från själva tillfället med fördel bifogas i bilden – det som en påminnelse om dagen och det speciella i det. Sedan kan en välja att följa trick för att bli bra på bild, som Expressen har skrivit om. Vi listar några av dessa här nedan i en punktlista, att nämna är att dessa bör tas med en nypa salt samt att barn eller studenter aldrig ska behöva göra till sig på kort utan det vackraste är självklart att bara vara. Om man dock heter Kim Kardashian så är nog dessa trick redan i regelboken:

  • Att kisa försiktigt, för att skapa en glödande blick – göra ögonen mindre med de undre ögonlocken
  • Le men inte för mycket – skapa på så sätt ett band med betraktaren av fotot
  • Hitta rätt vinkel för ditt ansikte
  • Skippa putande läppar och lägg istället betoning på kisandet
  • Förläng halsen för mer smickrande profil på bilden