När det gångna året börjar ge plats åt det nya är det god tid att sammanställa hur året vart. Att se vilka bilder som blivit de mest populära på Instagram är alltid intressant, och tidningen Veckans Affärer har svaret.

8955891-calligraphic-writing-believe-in-your-selfieInstagram bara växer och växer och det finns mycket man kan göra med sina bilder. Både skapa ett konto som man kan komma att tjäna pengar på, men även framkalla bilder online för att inte enbart ha dem i sin telefon eller gömda enbart på Instagram. Veckans Affärer har tagit fram de mest populära bilderna på Instagram och vad man kan konstatera är att kvinnornas konton slår männens med hästlängder – men klart att man inte ska jämföra.

Kendal och Taylor i toppen

Med över 3 miljoner gillningar så har Kendall Jenner fått den mest lajkade bilden. En bild som är otroligt fin och vacker där hon ligger på marken med hennes hår format som små hjärtan.

400 miljoner användare

Vidare i artikeln från Veckans Affärer går det att läsa att de nu har över 400 miljoner användare och man kan även läsa följande:

”I inlägget berättar man också att 75 procent av appens användare finns utanför USA och att det varje dag delas över 80 miljoner bilder via appen och 3,5 miljarder likes. Totalt har 40 miljarder bilder delats under appens livstid.”

I Dagensanalys kan man läsa att det endast tog nio månader för företaget att gå från 300 till 400 miljoner användare och vad man kan se så kommer de inte att gå i någon annan riktning är mot ännu mer användare och spridningar.